Livsstil og God Mad

Peberbøf med grøn pebersaucve

4 pers.

Ingredienser

4 gode steaks af tyndstegsfilet a ca. 200 g
4 spsk. blandede peberkorn, hele
lidt madolie

Sauce:
3 skalotteløg, finthakket
25 g smør
2 dl hvidvin
2 tsk. dijonsennep
2 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
100 g grønne peberkorn, godt skyllet
lidt madkulør

Desuden:
200 g bønner
20 g smør
1 skalotteløg, finthakket
groft salt, friskkværnet peber
700 g små kartofler, delt i kvarter
olivenolie
1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, sauter løg til de bliver bløde (gem et til tilbehøret). Hæld hvidvin ved og lad det koge ind til 1/3. Hæld bouillon ved og tilsæt sennep, lad saucen småkoge i 2-3 minutter. Hæld til sidste fløde og peberkorn ved, lad saucen koge til den er let tyk. Giv den lidt kulør, til den er efter behag. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Knus peberkornene i en morter og rul kanterne på bøfferne i det knuste peber. Varm en grill (pande) godt op og pensl med lidt madolie. Steg bøfferne i 1-2 minutter på hver side, så der kommer et fint grillmønster. Lad bøfferne hvile i 5 minutter og krydr med salt.
Blancher bønnerne i 3 minutter i spilkogende, saltet vand, hæld vandet fra og skyl dem straks med koldt vand. Lad dem dryppe af. Smelt smørret på en stor pande, uden at det tager farve. Kom det sidste finthakkede skalotteløg på og sauter til løget er blødt. Vend bønnerne i løget og krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom kartoflerne i et ovnfast fad, dryp olivenolie over og krydr med salt og friskkværnet pber. Bag ved 180 grader i 20 minutter, til de er gyldne.
Server bøfferne ovenpå bønnerne med pebersauce over og server kartoflerne til.

Exit mobile version