2 pers.
Ingredienser
300 g hakket, magert oksekød
vindruekerneolie
2 gulerødder, groftrevet
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
2 stængler bladselleri, finthakket
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. sukker
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. oreganoblade, hakket
groft salt, friskkværnet peber
et nip sukker
200 g fuldkorns spaghetti
friskrevet parmesanost
friske oreganoblade, plukket
Fremgangsmåde
Brun kødet i olie i en gryde og tag det af. Tilsæt lidt mere olie og sauter grønsagerne. Kom tomatpure og sukker i, lad det stege kort. Kom kødet tilbage i gryden og hæld de hakkede tomater ved. Krydr med salt, friskkværnet peber og oregano. Læg låg på og lad der simre i ca. 45 minutter, rør i det ofte.
Kog spaghettien efter anvisning på emballagen, til den er al dente.
Smag saucen til med oregano, salt og friskkværnet peber. Vend spaghettien med en passende mængde bolognese og server straks med masser af friskrevet parmesan og friske oreganoblade.