
4 pers.
Ingredienser
1,6 kg kamsteg med svær og ben
3 spsk. groft salt
4 hele nelliker, let knuste
2 kviste frisk rosmarin, hakket
Skysauce:
1 spsk. madolie
20 g enebær, knuste
4 hele nelliker, knuste
1 spsk. sukker
1 kvist frisk timian
2 skalotteløg i skiver
salt, friskkværnet peber
Desuden:
2½ dl rødvin
1½ dl andebouillon
1 dl grønsagsbouillon
stegesky fra stegen
Fremgangsmåde
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand ved, så det dækker 1/3 af stegen. Steg den i 20 minutter ved 220 grader. Tag stegen ud, vend den om og krydr sværen med en blanding af nelliker, rosmarin, salt og friskkværnet peber. Steg den færdig midt i ovnen i ca. 1 time. Hæld lidt vand over stegen efter 20 minutter og blive ved med jævne mellemrum. Tag stegen ud og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.
Sauce:
Varm olie op og rist krydderierne i den varme olie. Hæld rødvin ved og kog den ned til 1/3. Tilsæt andebouillon og grønsagsbouillon, lad det koge op igen og koge ind til 1/3. Si saucen og tilsæt lidt af stegeskyen fra stegen. Varm igennem igen, smag til med et nip sukker, salt og friskkværnet peber. Server enebærskyen til stegen sammen med hvide og brune kartofler.