Livsstil og God Mad

Indisk laks med krydrede ris

4 pers.

Ingredienser

4 laksefileter
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. stærk karry
1 spsk. vindruekerneolie
1 ds. kikærter
1 løg, finthakket
4 aromatiske tomater i tern
salt, friskkværnet peber
friske mynteblade

Krydret ris:
400 g basmatiris
8 hele nelliker
6 dl vand
1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Skyld risene grundigt under koldt vand, til vandet er helt klart. Kom risene i en gryde med vand og krydderier og lad dem simre i 10 minutter. Lad dem trække under låg, til de skal serveres.
Sauter karry og hvidløg i lidt olie, tilsæt kikærter, løg og tomater og lad det sautere i 5 minutter, rør i det. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over i en skål og kom lidt mere olie på den samme pande. Steg laksestykkerne i 3 minutter på hver side, hæld saucen over laksene og lad det simre i 2 minutter. Server laksen med ris og pynt med lidt mynteblade.

Exit mobile version