4 pers.
Ingredienser
Rabarberkompot:
275 g friske rabarber i små stykker
150 g rørsukker
2 dl vand
Vanilieis:
8 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
5 dl piskefløde
2½-3 dl af rabarberkompotten
Kanelkager:
250 g mel
125 g iskoldt smør i små tern
75 g lyst muscovadosukker
50 g flormelis
½ æg
2 tsk. kanel
½ tsk. revet citronskal
korn af ½ stang vanilie af god kvalitet
½ tsk. hjortetaksalt
Fremgangsmåde
Kompot:
Kog rabarber, sukker og vand i en gryde til massen bliver tyk. Afkøl.
Vanilieis:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniliekorn sammen til en tyk og luftig masse med en el-mikser, det tager ca. 10 minutter inden det er helt perfekt. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fyld isen i en form og frys den. Efter 1½ time har den sat sig og nu tilsættes den helt afkølede kompot. Vend kompotten i med en dejskraber, så isen bliver marmoreret. Sæt i fryseen igen og efter yderligere ca. 1½ time, skulle den være klar til at spise. Den skal tages ud ca. 10-15 minuttr inden den skal serveres.
Kanelkager:
Kom mel og koldt smør i en skål og smuldr det med fingerne. Tilsæt sukker, æg, kanel, citronskal, vaniliekorn og hjortetaksalt. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen til den er glat. Stil den i køleskab i 1 time.
Rul den ud til ca. 2 mm tyk firkant, så den passer til en bageplade og flyt den så over på pladen. Bag i 8-10 minutter ved 180 grader eller til den er let gylden. Lad den køle af og knæk den i passende stykker og server til isen.