Rabarber-/vanilieis med kanelkager

4 pers.

Ingredienser

Rabarberkompot.
275 g friske rabarber i små stykker
150 g rørsukker
2 dl vand

Vanilieis.
8 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
5 dl piskefløde
2½-3 dl af rabarberkompotten

Kanelkager.
250 g mel
125 g iskoldt smør i små tern
75 g lyst muscovadosukker
50 g flormelis
½ æg
2 tsk. Kanel
½ tsk. Revet citronskal
korn af ½ stang vanilie af god kvalitet
½ tsk. Hjortetaksalt

Fremgangsm & aring;De

Kompot.
Kog rabarber. Sukker og vand i en gryde til massen bliver tyk. Afkøl.

Vanilieis.
Pisk æggeblommer. Sukker og vaniliekorn sammen til en tyk og luftig masse med en el-mikser. Det tager ca. 10 minutter inden det er helt perfekt. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fyld isen i en form og frys den. Efter 1½ time har den sat sig og nu tilsættes den helt afkølede kompot. Vend kompotten i med en dejskraber;, Så isen bliver marmoreret. Sæt i fryseen igen og efter yderligere ca. 1½ time. Skulle den være klar til, at spise. Den skal tages ud ca. 10-15 minuttr inden den skal serveres.

Kanelkager.
Kom mel og koldt smør i en skål og smuldr det med fingerne. Tilsæt sukker. Æg. Kanel. Citronskal. Vaniliekorn og hjortetaksalt. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen til den er glat. Stil den i køleskab i 1 time.
Rul den ud til ca. 2 mm tyk firkant Så den passer til en bageplade og flyt den, så over på pladen. Bag i 8-10 minutter ved 180 grader eller også til den er let gylden. Lad den køle af og knæk den i passende stykker og server til isen;