Lagkage med birkes

1 kage

Ingredienser

Bunde med birkes:
100 g smør
4 æg
100 g sukker
100 g brun farin
75 g blå birkes
1 tsk. bagepulver
250 g mel

Fyld:
13/4 dl friskpresset limesaft
½ dl flydende honning
8 bananer
6 klementiner
fintrevet skal og saft af 2 lime
400 g græsk yoghurt 10%
3 spsk. flydende honning
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet

Fremgangsmåde

Smelt smørret, afkøl det lidt.
Pisk æg og sukker tykt og skummende med en el-mikser, det tager ca. 10 minutter inden det er helt perfekt. Tilsæt birkes og smør lidt efter lidt til dejen. Bland bagepulver og mel, sigt det ned i dejen og vend det i dejen med lette tag.
Fordel dejen på 3 stykker bagepapir ca. 21 x 28 cm. Bages i 10 minutter ved 175 grader, til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.
Vent med at samle lagkagen til lige inden servering, så fåes det bedste resultat og bananerne bliver ikke brune.
Læg 1 af bundene på et stykke bagepapir på et stort skærebrædt. Smag limesaften til med flydende honning. Fugt bunden med 1/3 af limesaften. Skær bananer i skiver og vend dem med limesaft. Bland med klementiner i både og fintrevet limeskal. Rør den græske yoghurt med honning og korn fra vaniliestangen. Fordel halvdelen af cremen på birkesbunden og læg 1/3 af frugten ovenpå. Læg en ny lagkagebund på, fugt med halvdelena af den resterende limesaft, fordel resten af cremen, halvdelen af den resterende frugtblanding og så den sidste lagkagebund, fugtet med det sidste limesaft. Skær lagkagen ud i snitter på ca. 7 x 7 cm., sæt dem på et stort fad eller på tallerkner og pynt med resten af frugtblandingen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik