Kylling med porrer og abrikoser

4 pers.

Ingredienser

1 kylling
2 spsk. rapsolie
saft af ½ citron
groft salt, friskkværnet peber
3 porrer
100 g tørrede abrikoser
1 tsk. smør
1 dl piskefløde
citronsaft

Fremgangsmåde

Rens og skyl kyllingen, fjern det værste fedt og dup den tør. Parter den i 8 dele. Læg stykkerne i et ovnfast fad og dryp dem med citronsaft og olie. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter, vend dem evt. et par gange undervejs og slut med et par minutter under grillen – men hold øje med dem!
Skær det øverste grønne af porrerne, flæk dem og skær dem i skiver, læg dem i koldt vand. Kom dem i en sigte og skyl igen med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
Skær abrikoser i strimler.
Varm smør i en gryde og tilsæt porrerne. Lad dem falde lidt sammen, men de må ikke tage farve. Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind, så det bliver lidt tykt og cremet. Tilsæt abrikoserne og lad dem blive varmen. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Server porrecremen til kyllingestykkerne og nykogte kartofler.