
4 pers.
Ingredienser
200 g rørsukker
2 æg
1½ dl creme fraiche 38%
100 g blødt smør
200 g mel
1 tsk. bagepulver
125 g hele, friske solbær, skyllede
Vaniliecreme:
1½ dl creme fraiche 38%
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
1-2 spsk. citronsaft
3 spsk. flormelis
Solbærcoulis:
125 g friske, skyllede solbær
100 g sukker
½ dl vand
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker godt tykt og luftigt med en el-mikser. Bland creme fraiche og smør i dejen og rør godt til smørret er rørt helt ud og der ingen klumper er. Sigt bagepulver og mel i dejen og vend rundt til en ensartet dej. Vend solbærrene i. Fordel i muffinsforme og bag midt i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Tjek at de er gennembagte, inden de tages ud af ovnen.
Vaniliecreme:
Pisk creme fraiche godt med vaniliekorn og smag til med citronsaft og flormelis. Pisk videre til cremen er så tyk at der kan laves kugler af den ligesom is. Stil cremen koldt til den skal bruges.
Coulis:
Kom solbær, sukker og vand i en kasserolle og læg låg på. Lad det koge langsomt op og lad det simre i 4 minutter. Tag det af varmen og sigt de hele bær fra. Server den kold eller varm til solbærmuffins.
Anret en muffins portionsvis med en kugle vaniliecreme og lidt coulis.