
4 pers.
Ingredienser
12 friske figner
50 g smør
1 spsk. Rørsukker
revet skal af 1 citron
1 tsk. Kardemomme
½ dl marsala
Mascarponecreme.
30 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
250 g mascarpone
korn af 1 vaniliestang af god kvalitet
Fremgangsm & aring;De
Pisk æggeblommerne lyse og tykke med sukkeret. Brug en el-mikser.
Rør mascarponen let igennem og tilsæt vaniliekorn. Tilsæt 2-3 store spsk. Æggeblommemasse og rør den helt glat. Vend cremen i resten af æggeblommemassen med store tag Så der fåes en luftig. Ensartet creme.
Skær den yderste hårde spids af de friske figner. Skær et kryds i fignerne fra stilken og ca. 2/3 ned. Rist dem let på alle sider i smør. Tag dem af panden og kom marsala. Citronskal. Kardemomme og en anelse sukker på. Kog panden af; Lad det koge igennem og fordel saucen over fignerne. Server de varme figner med et par skefulde mascarponecreme.