
4 pers.
Ingredienser
12 friske figner
50 g smør
1 spsk. rørsukker
revet skal af 1 citron
1 tsk. kardemomme
½ dl marsala
Mascarponecreme:
30 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
250 g mascarpone
korn af 1 vaniliestang af god kvalitet
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne lyse og tykke med sukkeret, brug en el-mikser.
Rør mascarponen let igennem og tilsæt vaniliekorn. Tilsæt 2-3 store spsk. æggeblommemasse og rør den helt glat. Vend cremen i resten af æggeblommemassen med store tag, så der fåes en luftig, ensartet creme.
Skær den yderste hårde spids af de friske figner. Skær et kryds i fignerne fra stilken og ca. 2/3 ned. Rist dem let på alle sider i smør, tag dem af panden og kom marsala, citronskal, kardemomme og en anelse sukker på, kog panden af. Lad det koge igennem og fordel saucen over fignerne. Server de varme figner med et par skefulde mascarponecreme.