Rødbedesuppe

4 pers.

Ingredienser

400 g rødbeder
2 spsk. Olivenolie
2 rødløg i tynde både
½ dl kirsebæreddike
7 dl hønsebouillon
groft salt. Friskkværnet peber

Peberrodscreme.
2½ dl græsk yoghurt 10%
4 spsk. Frisk. Revet peberrod
groft salt. Friskkværnet peber
lidt citronsaft

Fremgangsm & aring;De

Skrub rødbederne og kog dem i letsaltet vand i 40 minutter. Eller til de er møre. Skyl dem med koldt vand. Til de er afkølede og gnid, så skallen af dem. Skær dem i grove stykker.
Hæld olie i en gryde og sauter løgene til de bliver bløde Men ikke tager farve. Rør i dem. Hæld eddike ved og lad det koge op. Tilsæt rødbeder og bouillon. Lad suppen koge i ca. 7 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber; Blend suppen. Sæt den tilbage på varmen og kom evt. Mere væske i, hvis den er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med den sammenrøre peberrodscreme og gerne frisk. Revet peberrod som drys.