
4 pers.
Ingredienser
400 g rødbeder
2 spsk. olivenolie
2 rødløg i tynde både
½ dl kirsebæreddike
7 dl hønsebouillon
groft salt, friskkværnet peber
Peberrodscreme:
2½ dl græsk yoghurt 10%
4 spsk. frisk, revet peberrod
groft salt, friskkværnet peber
lidt citronsaft
Fremgangsmåde
Skrub rødbederne og kog dem i letsaltet vand i 40 minutter, eller til de er møre. Skyl dem med koldt vand, til de er afkølede og gnid så skallen af dem. Skær dem i grove stykker.
Hæld olie i en gryde og sauter løgene til de bliver bløde, men ikke tager farve, rør i dem. Hæld eddike ved og lad det koge op. Tilsæt rødbeder og bouillon, lad suppen koge i ca. 7 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Blend suppen, sæt den tilbage på varmen og kom evt. mere væske i hvis den er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med den sammenrøre peberrodscreme og gerne frisk, revet peberrod som drys.