Pizza med tun

4 stk.

Ingredienser

2½ dl lunkent vand
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt
15-20 g gær
350-400 g italiensk pizzamel

Topping:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 rød peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
1½ spsk. olivenolie
10 cherrytomater, halverede
3 store tsk. bruchettablanding fra Svansø
salt, friskkværnet peber
frisk oregano, hakket
frisk timian, hakket
2 ds tun i vand
små, sorte olien
150 g revet pizzaost

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie, rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og kunne æltes godt med melede hænder. Del den i 4 og tril dem til kugler, som sættes på en bageplade eller tallerken, drys med lidt mel og kom film henover. Stil dejen koldt hvis dejen laves om morgenen og først skal bruges om aftenen, hvis dejen skal bruges med det samme, så lad den stå på køkkenbordet mens den hæver.
Til fyldet svitses løg, peberfrugt og hvidløg i olie, lad det svitse et par minutter, mens der røres hele tiden. Kom tomaterne ved og lad det simre, til konsistensen er en tyk masse, ca. 10 minutter. Smag til med bruchettablandingen, salt, friskkværnet peber og krydderurter.
Rul dejen ud til flade, runde pizzaer. Læg dem på bageplader og fordel grønsagssaucen på dem – ikke helt ud til kanten. Drys med ost og fordel tun og sorte oliven øverst. Dryp med lidt olivenolie.
Bag dem på nederste rile i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-15 minutter. Pynt med friske krydderurter og server dem med en salat.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik