4 pers.
Ingredienser
4 modne ferskner
Sukkerlage:
½ liter vand
500 g ukker
½ stang god vanilie
saft af ½ citron
4 hele kardemommekapsler
Mascarponecreme:
125 g mascarpone
2 spsk. sukkerlage
1½ dl piskefløde, pisket til skum
lidt sukkerlage
lidt citronskal, fintrevet
Fremgangsmåde
Skær et kryds i toppen af hver fersken og læg dem i en stor skål. Hæld kogende vand over og efter ½-1 minut vil skrællen løsne sig. Tag dem op med en hulske og kom dem i koldt vand så de kan afkøle og tag så skindet af dem. Stil dem til side.
Kog vandet op sammen med sukker, vaniliekorn, vaniliestang, citronsaft og kardemommekapsler til sukkeret er opløst. Kom fersknerne i lagen og lad dem småsimre i 8 minutter. Sluk for lagen og lad fersknerne ligge i lagen til de skal serveres.
Pisk mascarponen op med 2 spsk. af sukkerlagen og vend det forsigtigt med den stiftpiskede fløde. Læg en tsk. af mascarponeskummt på hver tallerken og læg en fersken ovenpå. Dryp lidt af lagen rundt om og sæt en kugle af skummet ved siden af. Riv lidt citronskal over og server straks.