
2 pers.
Ingredienser
Marinerede lammespyd:
1 tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 knsp. kanel
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
2 spsk. jomfruolivenoli
400 g lammefilet i små tern
rapsolie til stegning
salt, friskkværnet peber
Tzatziki:
1 agurk
groft salt
1-2 fed hvidløg, fintrevet
200 g drænet yoghurt 10%
1 spsk. jomfruolivenolie
½ dl mynte, hakket
4 grove pitabrød
1 spsk. jomfruolivenolie
100 g blandede salatblade
jomfruolivenolie
æblecidereddike
salt
Fremgangsmåde
Bland spidskommen, koriander, kanel, citronsaft, sukker og olivenolie. Kom marinaden i en frysepose og kom lammekødet ned i sammen med. Lad det marinere i køleskab i mindst ½ time, helst 24 timer.
Riv agurken groft, kom den i en sigte og drys med groft salt. Lad væsken trække ud og lad den dryppe af i 10-15 minutter. Kram det sidste vand ud af agurken. Rør agurken med hvidløg, yoghurt, olivenolie og mynte. Lad det stå og trække i 20 minutter inden servering.
Sæt lammekød på træspyd der har lagt i blød i koldt vand i mindst ½ time. Grill dem på en grill udendørs eller på en grillpåande, krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Pensl pitabrødene med olie og grill dem. Vend salaten med olie, ddike og salt. Server spyddene med tzatziki, brød og salat.