Ingredienser
250 g mørk farin
2 dl solsikkeolie
4 æg
korn af ½ stang vanilie
225 g gulerødder, fintrevne
1 meget moden banan
350 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1 glas lemoncurd
Marinerede jordbær:
200 g friske jordbær i kvarte
1 dl hyldeblomstsaft
1 dl vand
150 g sukker
korn af ½ stang vanilie
Fremgangsmåde
Pisk farin og olie godt sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk det til en lys, cremet masse. Skrab kornene ud af vaniliestangen og vend dem i sammen med gulerod og moset banan.
Sig mel, bagepulver, salt og natron i dejen og vend det i, til det er helt fordelt. Fordel det i en springfrom og bag midt i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter.
Kog ingredienserne til de marinerede jordbær sammen og lad det koge i ca. 7 minutter til det bliver tyktflydende. Afkøl det lidt og hæld det over bærrene.
Afkøl kagen på en rist og smør lemoncurd ud over. Server kagen lun med marinerede jordbær.