Gulerodskage

Ingredienser

250 g mørk farin
2 dl solsikkeolie
4 æg
korn af ½ stang vanilie
225 g gulerødder. Fintrevne
1 meget moden banan
350 g mel
2 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
1 tsk. Natron
1 tsk. Kanel

1 glas lemoncurd

Marinerede jordbær.
200 g friske jordbær i kvarte
1 dl hyldeblomstsaft
1 dl vand
150 g sukker
korn af ½ stang vanilie

Fremgangsm & aring;De

Pisk farin og olie godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det til en lys. Cremet masse. Skrab kornene ud af vaniliestangen og vend dem i sammen med gulerod og moset banan.
Sig mel. Bagepulver. Salt og natron i dejen og vend det i. Til det er helt fordelt. Fordel det i en springfrom og bag midt i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter.

Kog ingredienserne til de marinerede jordbær sammen og lad det koge i ca. 7 minutter til det bliver tyktflydende. Afkøl det lidt og hæld det over bærrene.

Afkøl kagen på en rist og smør lemoncurd ud over. Server kagen lun med marinerede jordbær;