
4 -6 pers.
Ingredienser
Tærtebund:
100 g koldt smør
100 g rørsukker
1 knsp. salt
3 spsk. kakao
200 g mel
2 æggeblommer
2 spsk. kold, stærk kaffe
Fyld:
200 g lys chokolade
2½ dl piskefløde
Desuden:
mørk chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Pisk smør, sukker, kakao og salt sammen med en el-mikser eller i en foodprocessor. Tilsæt mel og æggeblommer, til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med kaffen, til den bliver en glat kugle. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen. Fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk med stanniol og kom tørrede bønner eller linser på, så dejen ikke glider ned under bagning.
Forvarm ovnen til 180 grader og forbag bunden i 12-15 minutter. Fjern bønner og stanniol. Bag bunden videre i 5 minutter, så den bliver sprød. Afkøl.
Hak chokoladen fint og stil den til side. Kog fløden op og hæld den over chokoladen, mens der røres i den. Afkøl den helt, helst natten over. Pisk cremen igennem til den er tyk og fordel den i den forbagte tærtebund. Stil den køligt til den skal serveres og lige inden servering høvles mørk chokolade over.