Pizza md løg og parmesan

2 pers.

Ingredienser

Pizzadej:
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1½ tsk. groft salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
450 g mel + ekstra til udrulning

Topping:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
4 store løg i tynde skiver
4 fed hvidløg i tynde skiver
½ dl olivenolie
75 g frisk parmesan, fintrevet
flagesalt, friskkværnet peber
frisk oregano
frisk parmesan i flager
100 g rucola
150 g cherrytomater
citronsaft

Fremgangsmåde

Bland gær, lunkent vand, salt, sukker og olivenolie sammen. Rør til gæren er opløst. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen til den er glat. Måske skal er bruges mere eller mindre mel. Kom dejen tilbage i skålen, dæk dem til og stil den lunt i ½ time.
Smelt olie og smør i en stor gryde. Kom løg og hvidløg i og lad det stege ved middevarme i ca. time, rør jævnligt. De må IKKE tage farve, men kun blive bløde og lidt karamelliserede. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Tænd ovnen på det varmeste den kan og sæt en plade i ovnen.
Del dejen i 2 og rul ud på hvert sit stykke bagepapir, så tyndt som muligt. Pensl dejen med olivenolie og fordel løgene på de 2 bund, drys fintrevet parmesan over. Bag dem 1 ad gangen på den glohede bageplade i 6-12 minutter, afhængig af hvor varm ovnen er og hvor tyndt dejen er rullet ud. Når pizzaen tages ud, drysses den med flagesalt, parmesanost i flager og frisk oregano. Server straks med en salat af rucola og tomater, vendt med lidt citronsaft og salt.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik