Æble-mandelpakker

4 pers.

Ingredienser

2 store æbler
1 spsk. Smør
1 spsk. Brun farin
1 tsk. Kanel
½ tsk. Vanilieekstrakt
½ tsk. Revet citronskal
30 g grofthakkede mandler
4 plader butterdej
1 æggehvide. Letpisket med 1 tsk. Vand
lidt kanel

endda.
creme fraiche rørt med lidt vanilie eller også
god vanilieis

Fremgangsm & aring;De

Opvarm ovnen til 200 grader. Skræl æblerne og fjern kernehus med en udstikker. Skær æblerne i ringe på ca. 2 cm.. Der skal være 8 ialt.
Bland smør. Brun farin. Vanilieekstrakt. Reven citronskal og mandler.
Rul de optøede butterdejsplader ud på et meldrysset bord;, Så hver plade er ca. 18 x 18 cm. Pensl hvert stykke med æggehvide.
Læg 2 skiver æbler ovenpå hinanden midt på hver dejstykke. Fordel smørblandingen overpå æblerne. Fold først højre dejside til midten Så venstre side. Derefter den forreste og, så den bagerste. Sørg for, at siderne overlapper hinanden og klem dem lidt sammen.
Læg dejpakkerne på en bagepalde og pensl dem med æggehvide. Drys pakkerne med lidt kanel og sæt dem i en varm ovn. Bag dem i ca. ½ time til de er gyldenbrune og server med creme fraiche rørt med lidt vanilie eller også en god vanilieis.