
4 pers.
Ingredienser
Dej:
125 g mel
50 g sukker
1 tsk. salt
8 æg
200 g kogende smør
7½ dl mælk
Æblemos:
6 æbler
korn af ½ stang vanilie
2 spsk. sukker
Desuden:
1 stort glas calvados
Fremgangsmåde
Rør en dej af æg, mel, sukker og salt. Tilsæt den kogende smør og tilsidst mælken. Lad den hvile 1 time, inden der bages pandekager.
Skræl æbler og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en anelse vand sammen med korn af vaniliestangen, selve vaniliestangen og sukker.
Beregn et par pandekager pr. person. Læg en klat mos på hver pandekage og pak dem sammen om mosen. Lun dem i en 200 grader varm ovn, når de er varme hældes de over med et glas calvados, som der sættes ild til – gør det inde ved bordet, så gæsterne kan nyde det.