
Ingredienser
125 g mel
75 g smør eller margarine
150 g ost, gerne Grana
1 tsk. sukker
salt
1 æggeblomme
500 g broccoli
1 ds. flåede tomater
200 g flødeost naturel
1 æg
friskkværnet peber
revet muskatnød
1 spsk. rasp
Fremgangsmåde
Bland mel, smør og 50 g ost sammen med æggeblomme til en smidig dej. Stil dejen koldt i 30 minutter.
Skær den skyllede broccoli i mindre stykker. Skræl stilkene og skær dem i skiver. Kog broccolien i letsaltet vand 3-4 minutter, hæld vandet fra og afkøl.
Hæld tomaterne i en sigte til afdrypning. Hak dem groft.
Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Rul 2/3 af dejen ud og læg den i formen. Tril resten af dejen til en rulle, der lægges kanten rundt og trykkes fast til formen. Læg et stykke bagepapir i og fyld 1-2 dl linser eller tørrede ærter i. Det holder dejen nede, mens den forbages. Bag bunden ved 200 grader på næstnederste rille i ca. 15 minutter. Fjern linser og bagepapir.
I mellemtiden røres flødeosten sammen med æg og resten af den revne ost. Smag til med salt, peber og revet muskat. Drys raspen i tærten, læg de godt afdryppede broccoli på og fordel osteblandingen over.
Bag tærten færdig ved 200 grader i ca. 40 minutter. Sæt derefter formen 10 minutter i ovnens bund.