Lagkage med hvid chokoladecreme

10 pers.

Ingredienser

Bunde.
3 æg
125 g sukker
1 spsk. Vand
100 g mel
½ tsk. Hjortetaksalt
4 spsk. Friskpresset appelsinsaft

Hvid chokoladecreme.
150 g god hvid chokolade. Gerne Valrhona
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. Flormelis
3½ dl piskefløde

Pynt.
500 g friske jordbær
50 g høvlet chokolade

Fremgangsm & aring;De

Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i. Pisk vandet i. Vend sigtet mel og hjortetaksalt i. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme og bag ved 225 grader i 5-7 minutter. Til de er gyldne. De kan også bages i en springform og, så skæres igennem når den er afkølet.

Chokoladecreme.
Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æggeblommerne med flormelis til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum og vend det i chokoladeblandingen;
Rens jordbær og skær dem i skiver.
Læg en lagkagebund på et fad og dryp med 2 spsk. Appelsinsaft. Fordel halvdelen af cremen på den. Læg halvdelen af jordbærrene på. Læg den anden bund over. Dryp med de sidste 2 spsk. Appelsinsaft. Fordel resten af creme og jordbær over. Pynt med chokoladespåner.