Kold agurkesuppe

Ingredienser

1-2 agurker
1 skalotteløg
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
frisk, revet muskatnød
4 dl hønsebouillon
1-2 dl creme fraiche 38%
1 bdt. dild

150 g kogte, friskpillede rejer
dild

Fremgangsmåde

Skær agurk i små tern og klar dem og hakket skalotteløg i lidt olie – uden at det tager farve. Krydr let med friskkværnet peber, muskatnød og bouillon. Lad det koge op. Læg låg på og lad det simre til agurketernene er helt møre, ialt ca. 15 minutter. Blend det til en glat suppe. Kog det op igen og tilsæt creme fraiche og dild. Kog det igennem til suppen jævner let. Lad det afkøle helt og opbevar det i køleskabet til det skal serveres. Pisk den kolde suppe igennem, gerne med en stavblender og server med et drys dild og friskpillede fjordrejer.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik