
Ingredienser
2 dl sødmælk
100 g smør
50 g gær
2 æg
½ tsk. kardemomme
2 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 500 g mel
Fyld:
150 g blødt smør
1 dl muscovado sukker
1 spsk. kanel
Glasur:
6 spsk. flormelis
2 spsk. kakao
ganske lidt kogende vand
Fremgangsmåde
Kom mælk og smør i en gryde og varm det forsigtigt op, til smørret er smeltet. Tag det af varmen og lad det stå, til det bliver håndvarmt. Smuldr gæren i en stor skål og hæld mælkeblandingen ved, rør godt til gæren er opløst. Tilsæt æggene og sigt krydderierne og 374 af melet i dejen. Rør til en ensartet dej og ælt den godt igennem med det sidste mel. Hæver tildækket og lunt i ½ time.
Ingredienserne til fyldet røres sammen.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm. og fordel fyldet på brødet. Rul den til et brød og kom den i en brødform til 2 liter. Lad brødet efterhæve i ½ time, lunt og tildækket. Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i 12-14 minutter. Afkøl brødet.
Rør flormelis, kakao og ganske lidt vand til en tyktflydende masse og overtræk kanelbrødet med det. Server brødet med koldt smør.