Sneboller

20 stk.

Ingredienser

1½ dl vand
75 g smør
90 g mel
2 tsk. sukker
2 æg
10 smuttede mandler, finthakket eller revet skal og saft af ½ citron

olie/fedt til friturestegning

flormelis

Fremgangsmåde

Kog vandet og smørret op. Hæld melet i under kraftig piskning, til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Tilsæt sukker og æggene, et ad gangn, under kraftig omrøring. Rør i yderligere 5-10 minutter.
Tilsæt mandler eller citronsaft og -skal.
Varm olie/fedt op til det syder om enden af en tændstik (IKKE svovlenden). Form dejen til boller ved hjælp af en teske og kom dem i den varme fedt/olie, et par stykker ad gangen. Friter dem gyldne på alle sider.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Drys med flormelis og server dem varme med syltetøj.