Sneboller

20 stk.

Ingredienser

1½ dl vand
75 g smør
90 g mel
2 tsk. sukker
2 æg
10 smuttede mandler, finthakket eller revet skal og saft af ½ citron

olie/fedt til friturestegning

flormelis

Fremgangsmåde

Kog vandet og smørret op. Hæld melet i under kraftig piskning, til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Tilsæt sukker og æggene, et ad gangn, under kraftig omrøring. Rør i yderligere 5-10 minutter.
Tilsæt mandler eller citronsaft og -skal.
Varm olie/fedt op til det syder om enden af en tændstik (IKKE svovlenden). Form dejen til boller ved hjælp af en teske og kom dem i den varme fedt/olie, et par stykker ad gangen. Friter dem gyldne på alle sider.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Drys med flormelis og server dem varme med syltetøj.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik