
12 stk.
Ingredienser
25 g gær
1 dl fløde 13%
75 g smør
2 spsk. sukker
1 tsk. revet citronskal
1 æg
ca. 250 g mel
Fyld:
æblemos eller jordbærsyltetøj
olie eller fedt til fritering
Fremgangsmåde
Smelt smørret og bland fløden i. Lad væden blive lun. Rør gæren ud i den lune væske. Pisk ægget i. Bland de tørre ingredienser i melet og pisk melblandingen i ægge-blandingen lidt ad gangen, til en klumfri dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 20 x 30 cm.. Udstik 24 cirkler, ca. 5 cm. i diamater. Sæt en spsk. fyld på halvdelen af dejcirklerne og læg resten over. Tryk kanterne meget grundit sammen ellers vil fyldet flyde ud.
Lad “kagerne” hæve til dobbelt størrelse i ca. ½ time. Varm olie/fedt op til det syder omkring enden af en tændstik (IKKE svovlenden). Kom et par stykker i den varme fedt/olie ad gangen og kog dem til de er gyldne på begg sider. Læg dem på fedtsugende papir. Tril dem i sukker blandet med lidt kanel.