
18 stk.
Ingredienser
Mørdej:
120 g mel
100 g smør
3 spsk. sukker
½ æg
Fyld:
75 g mandler
75 g smør
86 g sukker
1½ æg
Glasur:
75 g smør
85 g sukker
75 glukose
50 g smuttede mandler
Fremgangsmåde
Dej:
Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt ægget og ælt dejen hurtigt sammen. Sæt den koldt i ½ time.
Smut og mal mandlerne til fyldet. Rør dem sammen med smør og sukker. Tilsæt æg, lidt ad gangen, og rør massen godt igennem.
Beklæd smurte linsefore med mørdejen. Sæt dem på en plad. Fordel fyldet i formene. Bag kagerne ved 200 grader i 10 minutter.
Bland fedtstof, sukker og glukose til glasuren. Kog massen under omrøring til den tykner. Kom de hakkede mandler i. Fordel glasuren over kagerne og ag dem i yderligere 10 minutter.
Vend dem ikke ud før kagerne er helt afkølede.