
12 stk.
Ingredienser
Mørdej:
150 g mel
100 g smør
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
Creme:
2 dl fløde 13%
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilie
½ spsk. maizena
Fremgangsmåde
Dej:
Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Sæt den i køleskab i ½ time.
Bland ingredienserne til cremen i en gryde og varm den igennem under konstant piskning til den bliver tyk. Pisk i cremen af og til, mens den bliver kold.
Rul 2/3 af dejen ud. Beklæd godt smurt linseforme med dejen og fordel den kolde creme i dem. Rul resten af dejen ud, udstik cirkler med et glas eller låg, så de passer til linseformene som låg. Tryk kanterne godt til.
Kagerne skal køle helt af i formene, inden de vendes ud.