Linser

12 stk.

Ingredienser

Mørdej.
150 g mel
100 g smør
3 spsk. Sukker
1 æggeblomme

Creme.
2 dl fløde 13%
2 æggeblommer
1 spsk. Sukker
korn af 1 stang vanilie
½ spsk. Maizena

Fremgangsm & aring;De

Dej.
Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Sæt den i køleskab i ½ time.
Bland ingredienserne til cremen i en gryde og varm den igennem under konstant piskning til den bliver tyk. Pisk i cremen af og til. Mens den bliver kold.
Rul 2/3 af dejen ud. Beklæd godt smurt linseforme med dejen og fordel den kolde creme i dem. Rul resten af dejen ud. Udstik cirkler med et glas eller også låg Så de passer til linseformene som låg. Tryk kanterne godt til.
Kagerne skal køle helt af i formene; Inden de vendes ud.