Sachertorte

10 pers.

Ingredienser

150 g smør
175 g sukker
150 g chokolade
6 æg
150 g mel
ca. 200 g abrikosmarmlade

Glasur:
100 g chokolade
50 g flormelis
50 g smør
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

Rør det blødgjorte smør med halvdelen af sukkeret. Smelt chokoladen ved svag varme og rør den i smørmassen. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen. Pisk hviderne meget stive og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen.
Vend forsigtigt hviderne i dejen. Bland mel og vaniliesukker og sigt det i.
Vend dejen let sammen. Kom dejen i en smurt springform. Bag kagen på nederste rille ved 180 grader i ca. 1 time.
Lad kagen svale lidt af, inden den tages ud.
Skær kagen midt igennem på tværs og fordel halvdelena af abrikosmarmeladen på. Læg kagen sammen og kom resten af abrikosmarmeladen ovenpå. Dæk kagen til med film og lad den stå til næste dag.
Glasur:
Smelt chokoladen ved svag varme. Rør flormelis og smør i lidt ad gangen og kom til sidst vand i. Fordel chokoladeglsuren over kagen og på siderne. Når glasren er stivet, kan den dekoreres med chokolade sprøjtet ud. Server evt. med flødeskum