Valnøddekage

16 pers.

Ingredienser

50 g malede valnødder
30 g mel
40 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
4 æg
175 g sukker

Fyldog pynt:
50 g valnødder
½ liter piskefløde
gele eller chokolade

Fremgangsmåde

Bland nødder med mel og bagepulver. Pisk hviderne meget stive. Tilsæt sukker og æggeblommer under forsat piskning.
Bland forsigtigt mel- og nøddeblanding i æggemassen og hæld den i en springform med bagepapir i bunden.
Bag kagen ved 200 grader i ½ time. Lad den køle af i formen. Flæk den til 2 bunde.

Fyld og pynt:
Tag halvdelen af valnøddekernerne til side til pynt. Hak resten af valnødderne. Pisk fløden. Bland knap halvdelen af flødeskumme med de hakkede nødder. Læg bundene sammen med valnøddeflødeskummet imellem. Smør eller sprøjt resten af flødeskummet over kagen. PYnt kagen med nødder og gele eller chokoladestykker.