12-16 pers.
Ingredienser
Nøddebunde:
180 g hasselnøddekerner
150 g flormelis
3 æggehvider
2-3 spsk. sherry, madeira eller rom
Fyld:
½ liter piskefløde
2 tsk. vaniliesukker
2 blade udblødt husblas
Pynt:
½ spsk. kakao
100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Rist nødderne og tag hindere af dem, ved at gnide dem i et viskestykke. Mal dem og bland dem med sukkeret.
Pisk hviderne til stift skum. kom forsigtigt nødde- og sukkerblandingen i.
Smør dejen jævnt ud på bagepapir i cirkler – 3-4 bunde ca. 25 cm. i diameter. Bages ved 160 grader i 12-15 minutter.
Bundene løsnes fra bagepapiret med en skarp kniv, så snart de kommer ud fra ovnen, så de endnu er bløde. Lad dem blive kolde på papiret.
Fyld:
Pisk flødenmed vaniliesukkeret og bland det med den udblødte husblas, opsløst i 1-2 spsk. kogende vand.
Fugt bundene med vin eller rom. Læg dem sammen med flødeskum imellem og et lag flødeskum øverst. Sigt kakaoe over kagen.
Riv chokoladen og pynt kagen med det.