Rubinsteinkage

8 pers.

Ingredienser

Makronbund.
125 g mandler
75 g sukker
2 æggehvider
1 knsp. Hjortetaksalt

Romfromage.
6 blade husblas
6 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker
1 dl mørk rom
6 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde

Fyld.
1 spsk. Rom
3 spsk. Hindbærmarmelade

Mini vandbakkelser.
1½ dl vand
75 g smør
100 g mel
2-3 æg

100 g chokolade
2½ dl piskefløde

Fremgangsm & aring;De

Makronbund.
Skold. Smut og hak mandlerne meget fint eller også allerbedst. Mal dem. Bland dem med sukker og hjortetaksalt. Pisk æggehviderne meget stive og vend sukkerblandingen i. Tegn en cirkel på bagepapir og fordel makronmassend derpå. Bag den ved 175 grader i 25-30 minutter.

Fromage.
Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommerne med sukkeret og rør rommen i. Knus husblasen fri for vand og smelt den over vandbad; Hæld den i en tynd stråle i æggemassen. Mens der piskes. Pisk æggehviderne og fløden stive. Vend først de piskede æggehvider i og derefter flødeskummet. Sæt ringen fra en springform over makronbunden & #8211; Bunden skal ikke være i. Stænk makronbunden med rom. Kom hindbærmarmelade på.
Hæld den halvstivnede fromage i og lad den stivne helt inden formen fjernes.

Vandbakkelser.
Kog vand og smør op. Kom melet i og pisk kraftigt til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af. Tilsæt æggene. Et ad gangen. Under kraftig omrøring og pisk yderligere i 5-10 minutter. Sprøjt ud i små vandbakkelser og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. De første 20 minutter må ovnlågen IKKE åbnes Så falder de sammen. Skær en ridse i bunden af hver vandbakkelse når de er bagt; Pensl dem på toppen med smeltet chokolade. Sprøjt flødeskum ind i dem fra bunden af og sæt de små vandbakkelser i kanten.