
6 pers.
Ingredienser
200 mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Fyld:
200 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
1 dl fløde 13%
1 æg
Pynt:
100 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Findel smørret i melet så det minder om revet ost. Bland sukker i og saml dejen med ægget. Sæt dejen køligt i ½ time.
Rul den ud til en cirkel, som passer til en smurt tærteform med løs bund. Prik tærtedejen med en gaffel, så den ikke buler op under bagning. Kom stanniol på bund og sider og sæt tærten i ovnen ved 185 grader i 15 minutter. Tag stanniolen af og bag endnu i 5 minutter
Chokoladetrøffelcreme:
Hak chokoladen i små stykker. Bring fløden i kog, tag det fra varmen og pisk chokoladestykkerne i sammen med ægget til massen bliver ensartet.
Hæld chokolademassen på tærtebunden og bag den i endnu 5 minutter.
Lad tærten blive helt koldt.
Pynt:
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Kom den i en lille plastikpose og klip et lille fint hul i det ene hjørne. Sprøjt den flydende chokolade i et mønster over chokoladetrøffelcremen.