
6 pers.
Ingredienser
100 g smør
100 g sukker
3 æggeblommer
200 g mel
1 tsk. Bagepulver
3 spsk. Koldt vand
Fyld.
150 g mandler
150 g sukker
1 tsk. Vaniliesukker
1/4 tsk. Kardemomme
½ tsk. Bagepulver
3 æggehvider
Fremgangsm & aring;De
Rør blødt smør og sukker cremet. Pisk æggeblommerne i et ad gangen. Bland mel og bagepulver. Ælt det i dejen med let hånd sammen med vandet. Lad det hvile koldt i køleskab i mindst ½ time.
Fyld.
mal mandlerne en blender. Tilsæt sukker. Vaniliesukker. Kardemomme og bageplver. Pisk hvierde meget stive og vend dem forsigtigt i den tørre blanding.
Rul ca 2/3 af dejen ud til en rund plade, så den dækker bunden og ca. Halvdelen op ad tærteformen; Fyld mandelmarengsen i. Rul resten af dejen ud til en aflang firkant og skær dem i strimler ca. 1½ cm. Brede. Læg dejstrimlerne i fletmønster over kagen og bag den ved 200 grader i 30-40 minutter. Tag den ud af formen. Når den er afkølet lidt.