Othellolagkage

8 pers.

Ingredienser

Lagkagebunde:
4 æg
175 g sukker
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Makronbund:
100 g marcipan
150 g sukker
2-3 æggehvider

Fyld:
3 dl fløde 13%
2 æggeblommer
1 psk. sukker
2 tsk. maizena
2 blade husblas
2 dl piskefløde
2-3 tsk. vaniliesukker

2½ dl piskefløde, pisket til skum
100 g god chokolade
200 g marcipan

Fremgangsmåde

Bunde:
Pisk æg og sukker til meget tykt skum. Bland de 2 slags mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Vend det i med få lette tag med en træske. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter. Dejen kan også bages i en springform og flækkes i 3 bunde. Bages så ved 175 grader i 30-35 minutter på nederste ovnrille.

Makronbund:
Ælt marcipanen med sukker og æggehvide.Smør dejen ud i en cirkel på bagepapir. Cirklen skal have samme størrelse som lagkagebundene. Bag den midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Lad den afkøle helt.

Cremen:
Bland fløde, æggeblommer, sukker og mel i en gryde. Varm cremen op under svag varme til den tykner. Pisk i den uafbrudt, så den ikke brænder på bunden. Kom husblas i blød i 5 minutter og pisk den så i. Lad cremen blive koldt, men ikke helt stiv. Pisk fløden med vaniliesukker og vend den i cremen.

Sammenlægning af lagkage:
Først en lagkagebund, så cremen. Derpå makronbunden, et lag flødeksum, tilsidst en lagkagebund. Overtræk med smeltet chokolade og lav et bånd af udrullet marcipan, som lægges omkring lagkagen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik