Chokoladlagkage

6-8 pers.

Ingredienser

Bunde:
5 æggehvider
15 g sukker
75 g hakkede hasselnødder
3 spsk. kakao

Smørcreme:
5 æggeblommer
125 g sukker
11/4 dl fløde 13%
100 g mørk chokolade
150 g blødt smør

mandelflager til pynt

Fremgangsmåde

Pisk hviderne til meget stive. Bland dem med sukker, nødder og kakao.
Smør dejen ud i 2 cirkler, ca. 25 cm. i diameter, på bagepapir.
Bag dem øverst i ovnen ved 160 grader i 20 minutter. Vend dem ud på en bagerist og træk forsigtigt papiret af.

Creme:
Bland æggeblommer, sukker og fløde i en gryde. Varm cremen under piskning til den tykner, den må IKKE koe. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte. Lad cremen køle noget af. Kom smørret i under piskning og lad den forsigtigt smelte under konstant omrøring. Sæt cremen i køleskab til den er kold. Læg bundene sammen med cremen imellem. Smør resten af cremen over kagen og på kanterne. Rist mandelflager på en tør pande, til de bliver gyldne. Pynt kagen med mandlerne når de er kolde.