Plumkage

Ingredienser

275 g smør
175 g sukker
4 æg
1½-2 tsk. Bagepulver
375 g mel

Fyld.
75 g rosiner
1 dl rom
100 g cocktailbær
75g sukat
75 g syltet appelsinskal
50 g nøddekerner
50 g mandler
50 g chokolade
revet skal af 1 citron
½ tsk. Stødt ingefær
½ tsk. Stødte nelliker

Fremgangsm & aring;De

Læg rosinerne i blød i rom i mindst 1 time.
Rør blødt smør med sukker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk kraftigt efter hvert æg. Når alle æggene er kommet i. Røres der endnu kraftigt i et stykke tid.
Sigt mel og bagepulver sammen. Bland ingefær. Nelliker og citronskal i. Tag 1 spsk. Af melblandingen fra.
Hak al fyldet. Drys det med den 1 spsk. Mel og rør det godt sammen.
Rør fyldet i sammen med rom-rosinblandingen og resten af melet. Dejen må kun akkurat vendes sammen. Ellers hæver den ikke;
Smør en stor randform godt og kom dejen i med en ske.
Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time Hvis kagen bliver for mørk. Lægges et stykke stanniol over ca. 40 minutters bagetid.