
Ingredienser
275 g smør
175 g sukker
4 æg
1½-2 tsk. bagepulver
375 g mel
Fyld:
75 g rosiner
1 dl rom
100 g cocktailbær
75g sukat
75 g syltet appelsinskal
50 g nøddekerner
50 g mandler
50 g chokolade
revet skal af 1 citron
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
Fremgangsmåde
Læg rosinerne i blød i rom i mindst 1 time.
Rør blødt smør med sukker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk kraftigt efter hvert æg. Når alle æggene er kommet i, røres der endnu kraftigt i et stykke tid.
Sigt mel og bagepulver sammen. Bland ingefær, nelliker og citronskal i. Tag 1 spsk. af melblandingen fra.
Hak al fyldet. Drys det med den 1 spsk. mel og rør det godt sammen.
Rør fyldet i sammen med rom-rosinblandingen samt resten af melet. Dejen må kun lige akkurat vendes sammen, ellers hæver den ikke.
Smør en stor randform godt og kom dejen i med en ske.
Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Hvis kagen bliver for mørk, lægges et stykke stanniol over ca. 40 minutters bagetid.