Luciabrød

ca. 15-20 stk.

Ingredienser

50 g gær
150 g smør
½ liter mælk
1 æg
et nip stødte safrantråde
150 g sukker
½ tsk. salt
ca. 1 kg mel

æg til pensling
rosiner

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet og bland det med mælken. Lad det blive fingervarmt. Rør gæren ud i væsken. Pisk ægget i.
Bland de tørre ingredienser i melet og kom det i dejfadet. Ælt dejen blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted, tildækket, i 45 minutter.
Ælt dejen igen og form til pølser, som snoes. Lad den efterhæve i 10 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og kom rosiner i snoningerne.
Bag dem ved 200-225 grader i 15-20 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik