ca. 12 stk.
Ingredienser
225 g mel
150 g mel
1 spsk. sukker
2 æg
½ dl vand
25 g gær
Fyld:
75 g smør
75 g sukker
1 dl makronrasp
2 spsk. rosiner
æg til pensling
tesukker
mandel- eller nøddeflager
Fremgangsmåde
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Rør gæren ud i vand og pisk æggene i. Kom det i melblandingen.
Ælt dejen sammen. Hvis den klistrer for meget, tilsættes lidt mere mel, men pas på at dejen ikke bliver for tung.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.
Udrul dejen til en plade på ½ cm. tyk.
Fyld:
Rør smør og sukker sammen og rør makronrasp og rosiner i.
Skær dejen i 10-12 firkanter og fordel lidt af fyldet på hver. Fold dejen sammen om fyldet og kom den i papirsforme med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i endnu ½ time.
Pensl med æg og drys med tesukker og mandel-/nøddeflager. Bages ved 200-225 grader i 15-20 minutter.