Kugelhopf

1 stk.

Ingredienser

25 g gær
1½ dl mælk
2 spsk. sukker
250 g mel
½ dl rom
50 g rosiner
80 g smør
2 æggeblommer
revet skal af 1 citron
15-20 smuttede mandler
sigtet flormelis

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den lunt mælk. Rør sukker og halvdelen af melet i. Stil dejen til hævning i ½ time.
Hæld rom over rosinerne og lad dem trække mens dejen hæver.
Smelt smørret og lad det svale lidt, inden det røres i dejen. Rør æggeblommer og revet citronskal i. Tilsæt rosiner og rom og kom resten af melet i. Smør en randform og læg mandlerne dekorativt i bunden af formen. Kom dejen i og lad den efterhæve i 15 minutter. Bag brødet nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 mnutter. Drys med flormelis efter bagning.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik