
1 stk.
Ingredienser
50 g gær
1½ dl mælk
4 store æg
100 g sukker
ca. 600 g mel
200 g lyse rosiner
100 g pomeransskal i tern
150 g blødt smør
endda.
50 g smør
Fremgangsm & aring;De
Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt æggene et ad gangen og kom derefter sukker i blandingen. Findel de 150 g smør i 500 g af melet og bland rosiner og pomerans i.
Ælt det godt sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.
Ælt dejen sammen og form den til en kugle. Som lægges i en velsmurt høj souffleform eller også springform. Den skal være mindst 10 cm. Høj og kunne rumme 2 liter.
Skær et kryds i toppen af dejkuglen.
Bind en papirskrave om formens kant. Som når 8-10 cm. Højere op end formens kant.
Lad dejen efterhæve i mindst 1 time endnu. Eller til dejkuglen er blevet dobbelt, så høj.
Læg smørklatter på toppen; Brug halvdelen af de 50 g smør.
Bag brødet på nederste rille ved 190 grader i 40-45 minutter. Kom resten af smørret på toppen af kagen. Når det er gået ½ time og dæk oversiden med bagepapir Så den ikke blive for mørk.
Lad brødet køle lidt af efter den er bagt og inden den tages ud af formen.