Klidskorper

24 stk.

Ingredienser

2 dl mælk
75 g smør
25 g gær
1 spsk. Honning
1½ tsk. Salt
150 g havre- eller også hvedeklid
ca. 275 g hvedemel

Fremgangsm & aring;De

Varm mælk og smør til det er fingervarmt og rør gæren ud deri. Tilsæt honning. Salt. Klid og det meste af melet. Ælt dejen sammen. Ælt dejen igennem med mere mel. Til den slipper hænderne. Den må absolut ikke blive for fast. Idet en bliver fastere mens den hæver.
Lad dejen hæve i skålen. Lunt og tildækket. I 1½ time. Ælt dejen let igennem og form den til 12 aflange boller. Stil bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Bages i 15 minutter ved 225 grader midt i ovnen; Køl bollerne af på en rist. Flæk dem med en skarp kniv.
Læg dem på en bageplade igen med skærefladen opad og rist dem i 15 minutter ved 175 grader til de er gyldne. Dæmp varmen il 75 grader og lad dem stå i 15 minutter. Sluk for ovnen og lad dem stå til ovnen er kold. Nr skorperne er helt kolde. Lægges de i en tætsluttende kagedåse.