
8 stk.
Ingredienser
15 g gær
2 dl lunkent vand
1½ dl lun mælk
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 550 g mel
Fremgangsmåde
Rør gær, vand og mælk sammen i en skål. Tilsæt sukker, salt og melet lidt ad gangen og ælt dejen blank på et meldrysset bord. Stil dejen til hævning i skålen et lunt sted i 1 time. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve yderligere ½ time i skålen.
Form dejen til 8 boller, sæt dem på en bageplade og drys dem med til majsstivelse. Læg en anden bageplade over, så bollerne forbliver flade mens de hæver. Lad dem efterhæve i ½ time.
Varm en tykbundet stegepande op og bag brødene i 10-12 minutter på hver side ved jævn, ikke for høj varme. Vend brødene hyppigt og reguler varmen så de ikke bliver for mørke inden de er gennembagte. Hold brødene lune til de skal serveres.