Grove boller

16 stk.

Ingredienser

25 g gær
2½ dl danskvand
1 æggehvide
50 g smør
½ tsk. salt
1/4 tsk. sukker
150 g fuldkornshvedemel
100 g rugmel
200 g hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren smuldres og røres ud i lidt af danskvandet. Fedtstoffet smeltes og resten af danskvandet lunes deri. Hæld væsken over gæren. Bland salt, sukker, æggehvide og fuldkornsmel i, ælt dejen med rugmel og hvedemel.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket o et lunt sted, i ca. 1 time.
Ælt den igennem på køkkenbordet og del den i 2 dele. Rul hver halvdel ud til en pølse, der deles i 8 stykker. Tril stykkerne til boller, der efterhæver på en bageplade i ½ time. Bollerne pensles med sammenpisket æg eller med vand. Bages i 15 minutter ved 200 grader midt i ovnen.