Koldhævede speltboller

8 stk.

Ingredienser

3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
125 + 250 g sigtet spelt

Fremgangsm & aring;De

Rør vand. Smuldret gær og 125 g spelt sammen. Lad det forhæve på køkkenbordet 1 times tid. Til det bobler.
Tilsæt salt. Sukker og de 250 g spelt. Ælt dejen til den er sej. Det kan gøres med melede hænder eller også allerbedst. På en maskine. Form med let olierede hænder dejen til en kugle og læg den til hævning i en skål.
Dæk skålen til og stil den køligt ved 10-12 grader. Til den er hævet til dobbelt størrelse. Del dejen i 8 stykker. Der formes til boller. Klip et kryds i hver bolle. Lad den efterhæve lunt på en bageplade i 1 time. Drys med speltflager og bag bollerne i 25 minutter ved 225 grader midt i ovnen;