Salte sesamboller

16-18 stk.

Ingredienser

4 dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
125 g grahamsmel
ca. 525 g hvedemel

Sesamblanding:
½ dl sesamfrø
½ dl grahamsmel
1 tsk. flagesalt
æggehvide til pensling

Fremgangsmåde

Rør vand og gær sammen med olie, salt og grahamsmel. Tilsæt hvedemelet, hold lidt tilbage og tilsæt mere, mens dejen æltes blank og sej. Lad dejen hæve tildækket og lun i skålen til dobbelt størrelse i ca 1 time. Del dejen i 16-18 stykker og tril dem til boller. Bland sesamfrø, mel og salt. Dyp bollerne i sammenpisket æggehvide og dernæst i sesamblandingen. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Bag dem midt i ovnen i 12-14 minutter ved 225 grader.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik