
16 stk.
Ingredienser
25 g gær
1 dl fløde 13%
1 dl vand
50 g smør
½ tsk. salt
ca. 350 g mel
æggehvide til pensling
Fremgangsmåde
Gæren smuldres og røres ud i lidt af fløden. Smelt smørret. Hæld fløde og vand i og lun blandingen, tilsæt salt.
Hæld væsken over gæren og bland halvdelen af melet i. Ælt resten af melet i dejen og arbejd den smidig. Drys lidt mel over den og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter. Ælt dejen let igennem på bordet. Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en cirkel, ca. 30 cm. i diameter. Hver cirkel deles i 8 trekanter. Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i ½ time. Bages i 5-10 minutter ved 250 grader midt i ovnen.