
24 stk.
Ingredienser
100 g sesamfrø
6 dl lunkent mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 725 g mel
Fremgangsmåde
Rør sesamfrø, mælk, gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt, sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen smidig og bland med så meget mel, at den stadig er lidt fugtig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter. Ælt dejen let igennem på bordet. Til dem til en lang pølse og skær den i 24 stykker. Tril dem til boller, der trykkes lidt flade. Lad bollerne efterhæve på bageplader i 30 minutter. Bagepladerne skal helst kunne gå i fryseren.
Frys bollerne i ca. 3 timer, tag dem så af pladerne og kom dem i plastikposer. Når bollerne skal bages, lægges de på en bageplade og stilles ca. ½ time på køkkenbordet, mens ovnen varmer op til 225 grader. Pensl bollerne med æg eller spray med vand og bag dem på midterste rille i 17-18 minutter.
Bollerne kan selvfølgelig også bages lige efter den sidste hævning, så er bage tiden 10-12 minutter.