
24 stk.
Ingredienser
100 g sesamfrø
6 dl lunkent mælk
50 g gær
2 spsk. Olie
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
ca. 725 g mel
Fremgangsm & aring;De
Rør sesamfrø. Mælk. Gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie. Salt. Sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen smidig og bland med, så meget mel At den stadig er lidt fugtig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter. Ælt dejen let igennem på bordet. Til dem til en lang pølse og skær den i 24 stykker. Tril dem til boller. Der trykkes lidt flade. Lad bollerne efterhæve på bageplader i 30 minutter. Bagepladerne skal helst kunne gå i fryseren;
Frys bollerne i ca. 3 timer. Tag dem, så af pladerne og kom dem i plastikposer. Når bollerne skal bages. Lægges de på en bageplade og stilles ca. ½ time på køkkenbordet. Mens ovnen varmer op til 225 grader. Pensl bollerne med æg eller også spray med vand og bag dem på midterste rille i 17-18 minutter.
Bollerne kan også bages efter den sidste hævning Så er bage tiden 10-12 minutter.