3 stk.
Ingredienser
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk. olie
2 tsk. salt
150 g grahamsmel
150 g groft durumhvedemel
ca. 300 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gær og vand sammen i en bageskål. Tilsæt olie, salt, grahamsmel, durumhvede og næsten al hvedemelet. Bland det godt og hæld dejen ud på bordet. Ælt den rigtig godt igennem med resten af melet. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt og tildækket i 2 timer. Ælt dejen let igennem og del den i 3 stykker.
Drys lidt mel på bordet og rul stykkerne ud med en kagerulle, til de er lige så lange som bagepladen. Fold hver langside ind over midten og flyt dem over på en bageplade, læg dem med en pæneste side opad og lad dem efterhæve lunt under en omvendt bradepande en times tid. Sprøjt baguetterne med lidt koldt vand og sæt dem i ovnen på midterste rille. Bages i 8 minutter ved 275 grader. Sluk for ovnen. Sprøjt den igen med koldt vand og lad dem stå i 15 minutter i ovnens eftervarme.