
Ingredienser
Surdej:
1 porter
200 g grahamsmel
25 g gær
Dej:
½ dlolie
½ dl vand
2 tsk. salt
150 g durummel
ca. 200 g italiensk hvedemel (00 eller pizamel)
solsikkekerner
Fremgangsmåde
Surdej:
Rør porter, grahamsmel og smuldret gær glat. Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet i 12-18 timer.
Dej:
Ælt surdejen medolie, vand, salt, italiensk hvedemel og almindelig hvedemel. Dejen bliver meget klistret, så den skal æltes med en el-pisker eller i en røremaskine.
Lad det hæve lunt og tildækket i ca. 2-3 timer. Læg bagepapir på en bageplade. Skrab dejen ud af skålen med en dejskraber og form den til et firkantet fladt brød. Lad det efterhæve i 1 time. Spray brødet med vand og kom solsikkekerner på. Bag brødet ca. 30 minutter ved 225 grader på nederste rille.